Guidningar

Under året har du möjlighet att följa med på guidningar i parken, bland tusentals rosor i Rosariet och i Palmhuset.

Alla guidningar är gratis och ingen föranmälan behövs om inget annat anges.

Inställda evenemang på grund av covid-19

På grund av förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med mer än 50 deltagare och övriga rekommendationer från myndigheterna har Trädgårdsföreningen beslutat att ställa in flertalet evenemang. Vi uppdaterar löpande informationen här på hemsidan så ta en extra koll på program-sidan inför ditt besök.

Samtliga allmänna guidningar i april, maj och juni ställs in. Det betyder att följande datum tas bort:

• 26 april
  • 10 maj
  • 16 maj
  • 24 maj
  • 28 maj
  • 14 juni

Återkommande guidningar 2020

Historisk guidning
Följ med på en historisk vandring i parken!
Varje torsdag, fredag och lördag klockan 14.30. Samling framför Växthuset.
Guidningen är gratis och ingen föranmälan krävs. Vänligen notera att vi har ett maxantal på 10 personer. Tänk på att hålla avstånd.
Guidningen pågår cirka 30 minuter.

Palmhusguidning
Parkens trädgårdsmästare berättar om Palmhusets växter och historia.
12/1, 8/3, 29/11 och 6/12
Samling i Palmhusets mittskepp klockan 13.30.
Guidningen pågår cirka 30 minuter.

Kameliablomning
När den blommar som bäst berättar trädgårdsmästaren om kamelian i Palmhuset och hur du själv tar hand om din egen blomma.
9, 16 och 23/2.
Samling i Palmhusets mittskepp klockan 13.30.
Guidningar pågår i cirka 20 minuter.

Rosguidning
Följ med parkens trädgårdsmästare och lär dig mer om rosornas historia, förutsättningar och hur du lyckas bäst med dina rosor.

Torsdagar och fredagar datumen nedan. Samling framför Växthuset klockan 13.00. OBS! Max 10 deltagare per guidning. Guidningen pågår cirka 30 minuter.

25 och 26 juni

2, 3, 9, 10, 16, 17 juli

Särskilda guidningar 2020

9/8 Sommarvandring

Följ med trädgårdsmästaren på en vandring bland blommande perenner i woodlands och idéträdgårdar.

30/8 Sensommarvandring
Följ med trädgårdsmästaren bland parkens woodlands och idéträdgårdar.

13/9 Sensommarvandring
Trädgårdsmästaren guidar kring nypon, hortensior och sensommarblommande perenner.

11/10 Höstvandring
Följ med trädgårdsmästaren på en vandring bland ännu blommande rosor och dess nypon och träd och buskar i höstens färger.
Samling framför Växthuset klockan 13.30

18/10 Lövtittning – momijigari
Med inspiration från den japanska traditionen att om hösten beundra träd i höstskrud, momijigari, guidar trädgårdsmästarens dig bland höstens träd och årstidens alla färger.
Samling framför Växthuset klockan 13.30.

Programmet uppdateras löpande.

Boka egen guidning

Vill du boka en egen guidning i parken går det också bra. Hör av dig till tradgardsforeningen@ponf.goteborg.se. Egna guidningar kostar 1500 kronor exklusive moms per guide.

Vi vill ha din bokningsförfrågning senast två veckor innan planerad guidning.