Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen i Göteborg är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Under sommaren är Rosariet fyllt av flera tusen färggranna, doftande rosor. I Palmhuset, det eleganta växthuset från 1878, hittar du palmer och andra tropiska växter. Böljande former och planteringar tar dig med till trädgårdskulturens guldålder.

• Trädgårdsdagboken december

Publicerad 01 december 2017

Nu går så parkens 175-årsfirande mot sitt slut och en del utomhussysslor håller på att avslutas, trädgårdsmästare Malin Löfstrand berättar om vad som händer i parken i december.

• Upplyst palmhus i vinter

Publicerad 04 oktober 2017

Under den mörkaste delen av året, mellan 10 november och 21 januari kommer konstnären Bruce Munros installationer för första gången visas i Sverige. I ljusutställningen LIGHT kan du se hans skapelser i symbios med växtligheten i Trädgårdsföreningens Palmhus.

• Guidningar i parken

Publicerad 27 mars 2017

Under året har du möjlighet att följa med på guidningar i parken, bland tusentals rosor i Rosariet och i Palmhuset.

Se allt inom aktuellt
Kompletterande innehåll