Foto: Peter Svenson

Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen i Göteborg är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Under sommaren är Rosariet fyllt av flera tusen färggranna, doftande rosor. I Palmhuset, det eleganta växthuset från 1878, hittar du palmer och andra tropiska växter. Böljande former och planteringar tar dig med till trädgårdskulturens guldålder.

• Trädgårdsdagbok augusti

Publicerad 01 augusti 2017

Nu prunkar det så att det står härliga till i hela parken. Trädgårdsmästare Birgitta Pettersson berättar om parkens växtlighet i augusti.

• Guidningar i parken

Publicerad 27 mars 2017

Under året har du möjlighet att följa med på guidningar i parken, bland tusentals rosor i Rosariet och i Palmhuset.

• Entréerna till parken renoveras

Publicerad 10 mars 2017

Under året renoverar vi parkens entréer. Arbetet sker i omgångar, Under våren renoverades entrén vid Södra vägen och till hösten fortsätter arbetet med de andra entréerna.

Se allt inom aktuellt
Kompletterande innehåll