Till innehåll

Samlad information om coronaviruset

Senast uppdaterad: 25 juni 2020 klockan 14:07 | Publicerad: 23 mars 2020 klockan 08:26

Här hittar du information om hur Göteborgs Stads verksamheter påverkas.

Göteborgs Stads information med anledning av covid-19

Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen i Göteborg är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Under sommaren är Rosariet fyllt av flera tusen färggranna, doftande rosor. I Palmhuset, det eleganta växthuset från 1878, hittar du palmer och andra tropiska växter. Böljande former och planteringar tar dig med till trädgårdskulturens guldålder.

Växthuset öppet

Publicerad 16 juni 2020
Under sommaren öppnar vi Växthuset, där du kan låna böcker och solstolar att ta med ut i parken.

Vi testar ny teknik för smartare parkskötsel

Publicerad 29 maj 2020
Trädgårdsföreningen är en så kallad testbädd i ett forskningsprojekt som heter Hållbara smarta parker och samordnas av Johanneberg Science park. Genom att testa att använda sensorer och digitala mätverktyg samt automatiserade gräsklippare vill vi minska miljöpåverkan i skötseln av parken.
${loading}