Foto: M K

Palmhuset

Här hittar du information om Palmhuset inför ditt besök.

I glas och gjutjärn står Palmhuset som ett glittrande konstverk mitt i parken. På nära 1000 kvadratmeter upplever du tropisk värme och olika exotiska växter, däribland palmer.

Palmhuset består av fem avdelningar: Palmhuset (Mittskeppet), Medelhavshuset, Kameliahuset, Tropikhuset och Vattenhuset. Varje hus eller avdelning är avsett för olika tropiska och subtropiska områdens flora och har därmed ett klimat och en temperatur som är anpassat för de växter som finns där.

Palmhusets öppettider

Från 26 juni öppnar vi Palmhuset i begränsad omfattning. Nya öppettider är alla dagar kl. 14-19. Max antal besökare åt gången är 30 personer.

Ibland ändras Palmhusets öppettider. Du hittar aktuell information på denna sida.

Toalett

Det finns ingen toalett i Palmhuset. Toaletter finns närmast i byggnaden vid entrén Nya Allén, mitt emot Palmhuset på andra sidan gräsmattan.

Äta i Palmhuset

Det är tillåtet att äta medhavd mat i Palmhuset. På och nedanför stora balkongen finns bord och stolar, slå dig gärna ner där. Det finns ingen servering i Palmhuset.

Tänk på att balkongen kan vara reserverad för uthyrning.

Uthyrning

Läs om hur du bokar Palmhuset för borgerlig ceremoni under fliken Uthyrning.

Observera att vi just nu har bokningsstopp på grund av risken för smittspridning av covid-19. Läs mer om det under fliken Uthyrning.

Fotografering i Palmhuset

Bokningsstopp
Just nu har vi bokningsstopp för alla våra lokaler på grund av risken för smittspridning av covid-19. Det inkluderar även fotograferingar i Palmhuset. När fotografering är tillåtet igen kommer vi informera om det här på hemsidan.

Bröllopsfotograferingar
Bröllopsfotografering i Palmhuset är mycket populärt och ska alltid bokas innan. Vi tar emot förfrågningar via bokningsformuläret tidigast en månad innan fototillfället. Vi tillåter endast en fotografering i taget och inte under andra uthyrningar.

Bokningar för bröllopsfotograferingar är kostnadsfria. Du kan boka maximalt en timme.

Övriga privata fotograferingar
Vi välkomnar våra besökare att fotografera i Palmhuset för privat bruk. Vid publicering i sociala medier, tagga gärna bilderna med #palmhuset och #trädgårdsföreningengbg. Läs igenom anvisningarna nedan inför ditt besök.

Kommersiella fotografering
Vi tillåter inte kommersiella fotograferingar i Palmhuset.

Tänk på att:

  • Vi tillåter endast fotografering under Palmhusets öppettider
  • Visa hänsyn till andra besökare och Trädgårdsföreningens personal
  • Visa hänsyn till Palmhusets växter
  • Det är inte tillåtet att stå eller ställa upp utrustning som står i vägen för personal eller andra besökare
  • Det är inte tillåtet att flytta på krukor eller stå i växtbäddar
  • Om du flyttar på möbler, ställ tillbaka dem innan du lämnar
  • Trädgårdsföreningens personal har rätt att be sällskap flytta på sig eller avlägsna sig om fotograferingen stör verksamheten eller en uthyrning