Foto: M K

Palmhuset

I glas och gjutjärn står Palmhuset som ett glittrande konstverk mitt i parken. På nära 1000 kvadratmeter upplever du tropisk värme och olika exotiska växter, däribland palmer.

Palmhuset består av fem avdelningar: Palmhuset (Mittskeppet), Medelhavshuset, Kameliahuset, Tropikhuset och Vattenhuset. Varje hus eller avdelning är avsett för olika tropiska och subtropiska områdens flora och har därmed ett klimat och en temperatur som är anpassat för de växter som finns där.

Palmhusets öppettider

• Juni-augusti (måndag-söndag): klockan 10-19
  • September-maj (måndag-söndag): klockan 10-16
  • Palmhuset är stängt 24, 25 och 31 december

Ibland ändras Palmhusets öppettider. Du hittar aktuell information på denna sida.

Toalett

Det finns ingen toalett i Palmhuset. Toaletter finns närmast i byggnaden vid entrén Nya Allén, mitt emot Palmhuset på andra sidan gräsmattan.

Äta i Palmhuset

Det är tillåtet att äta medhavd mat i Palmhuset. På och nedanför stora balkongen finns bord och stolar, slå dig gärna ner där. Det finns ingen servering i Palmhuset.

Tänk på att balkongen kan vara reserverad för uthyrning.

Uthyrning

Läs om hur du bokar Palmhuset för borgerlig ceremoni under fliken Uthyrning.

Fotografering i Palmhuset

Bröllopsfotograferingar
Bröllopsfotografering i Palmhuset är mycket populärt och ska alltid bokas innan. Vi tar emot bokningar via bokningsformuläret. Vi tillåter endast en fotografering i taget och inte under andra uthyrningar.

Bokningar för bröllopsfotograferingar är kostnadsfria.

Övriga privata fotograferingar
Vi välkomnar våra besökare att fotografera i Palmhuset för privat bruk. Vid publicering i sociala medier, tagga gärna bilderna med #palmhuset och #trädgårdsföreningengbg. Läs igenom anvisningarna nedan inför ditt besök.

Kommersiella fotografering
Vi tillåter inte kommersiella fotograferingar i Palmhuset.

Tänk på att:

• Vi tillåter endast fotografering under Palmhusets öppettider
  • Visa hänsyn till andra besökare och Trädgårdsföreningens personal
  • Visa hänsyn till Palmhusets växter
  • Det är inte tillåtet att stå eller ställa upp utrustning som står i vägen för personal eller andra besökare
  • Det är inte tillåtet att flytta på krukor eller stå i växtbäddar
  • Om du flyttar på möbler, ställ tillbaka dem innan du lämnar
  • Trädgårdsföreningens personal har rätt att be sällskap flytta på sig eller avlägsna sig om fotograferingen stör verksamheten eller en uthyrning