Här hittar du svar på vanliga frågor.

Växtfrågor

Mejla din växtfråga till oss på tradgardsforeningen@ponf.goteborg.se. Vi svarar endast på frågor gällande växter som finns i parken.

Kostar det något att gå in i Trädgårdsföreningen eller i Palmhuset?

Nej, det är helt gratis att gå in i Trädgårdsföreningen och i Palmhuset.

Fram till 2012 var det entréavgift men den har tagits bort efter ett beslut i Göteborgs Kommunfullmäktige.

Varför får jag inte ta med mig hunden i Trädgårdsföreningen?

Anledningen till hundförbudet är att Trädgårdsföreningen är ett byggnadsminne och alla planteringar, byggnader och grusgångar är skyddade enligt lag. Vi har även ett känsligt och värdefullt växtmaterial. Dessutom är parken en arbetsplats för våra trädgårdsmästare. Alla plockar inte upp efter sin hund och det leder till en ohälsosam arbetsmiljö.

Hundförbudet är reglerat i Göteborgs lokala ordningsföreskrifter.

Hundförbudet gäller inte service- och ledarhundar.

Var är Fjärilshuset?

Fjärilshuset finns inte kvar i parken. Fram till 2003 var det fjärilar i den byggnad vi idag kallar för Växthuset.

Säljer ni växter i Trädgårdsföreningen?

Vi har ingen växtförsäljning i Trädgårdsföreningen.

Tidigare hade Trädgårdsföreningen en av landets mest omfattade försäljning av fröer i Fröhandeln vid Slussgatan, det som idag är Alfons Åbergs Kulturhus. Trädgårdsföreningen hade också en stor bukett och blomstergruppsförsäljning i Fröhandeln. Göteborgarna bytte julgrupper med varandra och skickade hälsningar till nära och kära ute på haven.

Finns det djur i Trädgårdsföreningen?

De enda djur vi har kvar i parken idag är fiskar i Vattenhuset och grodor i Tropikhuset.

Vi har tidigare haft fåglar, sköldpaddor, fjärilar och till och med apor i Trädgårdsföreningen.

Kan jag fika i Trädgårdsföreningen?

Ja, det finns flera serveringar i parken som erbjuder fika, mat och dryck. Läs mer om dem här.

Hur är tillgängligheten i Trädgårdsföreningen?

Framkomlighet

Du kan komma fram med permobil, rullstol och rullator nästan överallt i parken. Grusgångarna är breda och platta. Det finns några ställen som däremot inte är tillgängliga för rullstol:

• Stenpartiet, trappan upp på kullen
  • Vissa gångar i Kameliahuset är för smala för permobil, välj den bredare gången. Annars är det god framkomlighet längs gångarna i Palmhuset. Det finns ingen automatisk dörröppning.
  • Trappan ner från Ravelinkullen

Det finns parkering för rörelsehindrade vid entréerna Slussgatan och Nya Allén.

Toaletter

Rullstolstoaletter finns bland toaletter vid Slussgatan och Nya Allén.