Foto: Peter Svenson

Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen i Göteborg är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Under sommaren är Rosariet fyllt av flera tusen färggranna, doftande rosor. I Palmhuset, det eleganta växthuset från 1878, hittar du palmer och andra tropiska växter. Böljande former och planteringar tar dig med till trädgårdskulturens guldålder.

• Trädgårdsdagbok juli

Publicerad 01 juli 2017

Midsommar är passerad, grönskan djupnar allt mer men länge, länge till är kvällarna ljusa. Trädgårdsmästare Susanna Zachau berättar om vad som händer i parken i juli.

• Kaktus i kubik

Publicerad 30 maj 2017

Mellan 17 juni och 6 augusti bjuder vi in till en utställning om suckulenternas värld i Trädgårdsföreningens Växthus. Tre rum fylls med godsaker från suckulenternas oändligt variationsrika värld.

• Guidningar i parken

Publicerad 27 mars 2017

Under året har du möjlighet att följa med på guidningar i parken, bland tusentals rosor i Rosariet och i Palmhuset.

Se allt inom aktuellt
Kompletterande innehåll